V gore z Gorskim vodnikom
Gorski vodnik je brezplačna mobilna aplikacija, s katero lahko načrtujete poti po slovenskih gorah..
avtor
www.ocistimogore.si
 

Z aplikacijo Gorski vodnik lahko preverite svojo lokacijo in cilj na zemljevidu ter poiščete vrhove, poti in planinske  koče v bližini. Spremljate lahko višinsko razliko načrtovane poti, predviden čas, v katerem boste dosegli cilj, pa tudi predviden čas do sončnega zahoda, do katerega boste lahko varno zaključili svojo pot. Aplikacija vsebuje še kompas in razdelek planinska knjižica, v katero vpisujete svoje že osvojene vrhove, pa tudi svoje prihodnje cilje. Preko bližnjice lahko preverite vremensko napoved za gorski svet na spletni strani ARSO, preko bližnjice pa pokličite na pomoč, če se znajdete v težavah. 

Podatke o skoraj 2000 planinskih poteh, ki v skupni dolžini merijo okrog 10.000 km, so dobro desetletje zbirali markacisti in drugi strokovni delavci Planinske zveze Slovenije ter oblikovali digitalni kataster planinskih poti, za aplikacijo Gorski vodnik pa bodo posopoma prispevali tudi opise posameznih poti.  

Aplikacijo Gorski vodnik si lahko brezplačno naložite z obiskom spletne mobilne trgovine Apple App Store ali v storitvi Google Play. Naj bo vaš korak v gore načrtovan in varen!

 

Več na www.pzs.si.


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu