Vabljeni na dan snega
Svetovna smučarska zveza izvaja kampanjo, ki želi povečati prepoznavnost zimskih športov...
avtor
Žiga Černe
 

478 dogodkov v 46 državah je rezultat večletnega dela in spodbujanja predvsem mladine, da se spozna s špiorti, povezanimi z zimo, ledom in snegom.

To soboto in nedeljo, 14. in 15. januarja bo največ pozornosti usmerjene v dolino pod Poncami, ki bo že šestič zapored pripravila predstavitev športov in iger na snegu. Dogodek, ki ga imenujejo tudi »planiške igre brez meja«, bo v soboto namenjen predvsem malim in velikim junakom z motnjami v duševnem razvoju, v nedeljo pa tudi vsem ostalim malim in velikim otrokom. Oba dneva bo tam Franci Petek s svojo Mini Planico udeležencem pričarala lepote smučarskih skokov, za nekoliko večje ali pogumnejše pogumne skakalce pa bo poskrbela Anja Tepeš. Na voljo bo še množica drugih zimskih aktivnosti: deskanje na snegu za najmlajše, sankanje, »tubing«, hokej in nogomet na snegu, iskanje izgubljenega zaklada in odbojka na snegu. Dogodek bo zagotovo zabaven in nepozaben, poskrbljeno pa bo tudi za slastne prigrizke, topel čaj in lepe nagrade. Obisk prizorišča, ki bo v izteku malih skakalnic, bo za vse obiskovalce brezplačen, brezplačna pa bo tudi izposoja opreme in strokovno vodenje posameznih aktivnosti. Informacije: www.planica.si.

15. januarja bodo za podobne snežne in druge zabavne aktivnosti poskrbeli še na Krvavcu (www.rtc-krvavec.si), na Golteh (www.golte.si) in na Rogli (www.rogla.eu), Ljubljana pa se bo s predstavitvami, kot edino glavno mesto katere države, pridružila 21. januarja (www.szlj.si).

V Ljubljani bodo dogajanje postavili na Stritarjevo ulico in tam Ljubljančanom ter obiskovalcem predstavili mestno in bližnjo zimskošportno ponudbo. Franci Petek bo prišel s svojo skakalnico Mini Planico, predstavilo se bo okoli dvajset ponudnikov zimskih športnih programov, nekaj večjih zimskih športnih prireditev (svetovni pokali v Planici, Kranjski Gori, na Rogli, Ljubnem ob Savinji) ter vsaj še bližnja smučišča in tekaški smučarski poligoni.

Posebna kotička bosta namenjena promociji telesne dejavnosti manj aktivnih (v sodelovanju z Zdravstveno fakulteto) in promociji čistega športa (v sodelovanju s Sloado).


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu