Odpoved pohoda po Levstikovi poti
Epidemija je preprečila tudi izvedbo letošnjega popotovanja od Litije do Čateža...
avtor
Rudi Bregar
 
Zaradi epidemije Covid-19 je odločitev o pripravi in izvedbi letošnjega popotovanja po Levstikovi poti dolgo visela na nitki. Že minuli mesec pa je bilo po posvetu tudi z NIJZ ugotovljeno, da je tako množično prireditev nemogoče izvesti brez zanesljivih posledic dodatne verjetnosti razširjanja virusa. V zadnjem času se pogoji še dodatno zaostrujejo in izvedba letošnjega popotovanja bi bila neodgovorna poteza.
 
Uradno je popotovanje je torej odpovedano, nekateri pohodniki pa boste vseeno odšli na pot. Zato jim bodo organizatorji skušali zagotoviti vsaj delno podporo, vse v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi omejitvami.
 
Letošnje leto želijo vse aktivnosti usmeriti v obveščanje pohodnikov in domačinov, da Levstikova pot nadaljuje poslanstvo in da se lahko na pot odpravijo kadar koli v letu, hkrati pa bomo nekoliko dodatnega dela vložili v obnovitev in čiščenje usmerjevalnih in opozorilnih tabel. Ključni letošnji projekt so aplikacije, ki so namenjene tudi navideznemu obisku poti: kdor še ni šel na popotovanje od Litije do Čateža, se tega lahko zdaj loti najprej navidezno, s pomočjo spletnih aplikacij, nato pa še geoinformacijsko podprto na terenu.
 
Aplikacije so vključene na uradni spletni strani www.levstik.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti o poti.

koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu