Izšel je januarski Planinski vestnik
Sveža številka najstarejše slovenske revije, ki še vedno izhaja, je že na voljo...
avtor
Zdenka Mihelič
 

Tema meseca prve letošnje številke je orodno plezanje, ki je že polnoleten šport - čeprav še vedno v povojih, ugotavlja Marta Krejan Čokl. Izvedeli boste tudi, kje vse so plezališča za orodno plezanje, kako fizično naporen šport je to, kje vse potekajo tekmovanja in da so prva orodja izdelali naši plezalci kar sami. 

Na intervjuja so povabili alpinista Jima Doninija ki pravi, da je alpinizem notranje in zunanje raziskovanje, ter Francija Horvata, ki mu fotografija pomeni vse.

V rubriki Z nami na pot vabijo s smučmi po starodavnih trgovskih poteh, in sicer na Hochgasser, 2922 m, St. Pöltner Hütte, 2481 m, na Škrbino Wilde Mander, 2615 m, in na Wildenkogel, 3021 m.

Ne spreglejte zapisa o 100-letnici organiziranega planinstva v Mežiški dolini, o pogostih nenadnih obolenjih, o najdebelejšem slovenskem drevesu, pa več zanimivih razmišljanj - tudi o Davu Karničarju.

Prijetno branje Planinskega vestnika, ki ga kupite v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih. 

Srečno in varen korak na vseh vaših poteh!


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu