Za kondicijo skrbite tudi v času koronavirusa
Da boste lažje počakali na konec koronaosamitve in da boste med tem vzdrževali vsaj telesno težo...
avtor
Žiga Černe
 

V teh dneh (in tudi sicer) strokovnjaki, poleg popolnega nadzora nad higijeno, priporočajo tudi:

  • uživanje zdrave in uravnotežene prehrane, kar vam bo v pomoč pri močnem imunskem sistemu (kdaj, če ne zdaj, je lepa priložnost za to)
  • pijte dovolj tekočine: voda, nesladkani zeliščni ali sadni čaji, limonade in sveže stisnjeni sokov...,
  • ohranjanje kondicije - že vadba doma je lahko pomemben in učinkovit nadomestek vašim običajnim vadbenim navadam, po možnostih glede na razmere, za rekreacijo izkoristite naravo,
  • meditirajte,
  • razmišljajte pozitivno.

Preberite nekaj nasvetov Nacionalnega inštituta za javno zdravje o tem, kako ohraniti dobro počutje in duševno zdravje in kako ohraniti vitalnost.

O priporočilih za telesno dejavnost v času samoizolacije pišejo tudi na www.rtvslo.si, praktične nasvete pa dobite tudi na www.24ur.com.

 

 

Za vzdrževanje kondicije ali vsaj telesne teže, si torej vsak dan privoščite telovadbo. v naravi, doma, na dvorišču.... Sami ali z ožjo družino. Možnosti je tudi v tem stanju precej, uporabite pa lahko lastno domišljijo, preverite ideje na spletu, lahko pa se vključite v vadbo, ki jo preko spleta, predvsem pa preko Facebooka ponuja vse več ponudnikov, ki jih objavljamo tudi mi, preko naših FB strani @rekreacija in @telovadba.

Zmorete!


koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu