Planinski vestnik, december 2020
Tema zadnje številke letošnjega leta je lovci na rekorde...
avtor
Zdenka Mihelič, Planinski vestnik
 
“V življenju je treba vedno sprejemati nove izzive, naj bo to na poslovni poti, planinskogorniški ali na življenjski. Izzivi nam prinašajo v življenje draž in ga bogatijo,” v uvodniku razmišlja generalni sekretar PZS Matej Planko, ki se po desetletju opravljanja nalog generalnega sekretarja s tega mesta poslavlja.

Tema zadnje številke letošnjega leta je lovci na rekorde. Marta Krejan Čokl piše, da je vsak lahko v čem prvak, da so rekordi gonilo napredka ter da smo Slovenci pravi lovci na rekorde. Med njimi v Vestniku predstavljamo Betko Šuhel Mikolič, Timoteja Bečana, Nejca Kuharja, Ano Čufer, Dejana Grma in še številne druge posebne nosilce rekordov. Zanimiv je tudi članek dr. Mateja Tuška o tem, kaj nas žene.

Na pogovor so povabili alpinista in pisatelja Tadeja Goloba – tako: s plezalniki, cepinom in peresom. Drugi pogovor pa je s posebnim rekorderjem Samom Supinom.

Z nami na pot – Marjan Bradeško vabi v gore v odsevu Belega jezera oz. Weissensee-ja, na vrhove Hochtratten (1650 m), Stosia (1811 m), Laka (1851 m) in Golec (2004 m).

Nadaljujejo s tretjim člankom o zgodovini plezanja, potepajo se po neskončnih in samotah južne Slovenije, objavljajo članke o doživetjih v gorah, o planinski dediščini žigov in knjižic piše Nino Fijačko, Miro Štebe vabi na vulkane Indonezije, Magda Šalamon se spominja sledi Toneta Škarje, potopijo se tudi v zgodovino in na virtualni izlet ter predstavljajo najlepše fotografije fotonatečaja #LjubimGore.

Planinski vestnik poiščite v svojem kiosku ali v spletni trgovini PZS, naročniki pa kar doma v svojih nabiralnikih.

koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu