Športna rekreacija in treningi so prepovedani, a z nekaj izjemami
Omejitve, a tudi sprostitve se kar vrstijo...
avtor
Žiga Černe
 
Do preklica smo spet zaprti v regije, vsaj še nekaj dni pa je dovoljena športno-gibalna dejavnost, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, ki jo udeleženci izvajajo samostojno ali če jo vodi strokovni delavec v športu. Za telovadbo v zaprtih prostorih potrebujete vsaj petdeset kvadratnih metrov in najmanj pet metrov medsebojne razdalje.
 
Dovoljena je tudi športno-gibalna dejavnost, če so udeleženci člani istega gospodinjstva, ki jo udeleženci izvajajo samostojno ali če jo vodi strokovni delavec v športu. Pri nekaterih športnih vadbah je strokovni delavec v športu potreben zaradi zagotavljanja varnosti vadbe.

Če se športno rekreativna dejavnost izvaja v zaprtih prostorih, je potrebno zagotoviti najmanj 50 kvadratnih metrov prostora ter najmanj 5 metrov razdalje med vadečimi. V vadbenem prostoru, ki je manjši od 50 kvadratnih metrov lahko vadi največ ena oseba.
 
Več preberite na www.gov.si.
 
Večina pa bo kot kaže še nekaj časa telovadila samostojno. Največ rekreativcev se ta čas najraje odpravi na pohod, sledijo tekači, aktivni pa so tudi številni kolesarji. Vedno več pa se nas združuje preko različnih spletnih in mobilnih aplikacij.

koledar dogodkov
...vse prireditve na enem mestu